Het team van Atelier Het Pruykenhuys


Sylvie Takke

Sylvie Takke

Sylvie Takke volgde in Nederland de opleiding voor Vakbekwaam Dames- en Herenkapper, waarna zij in Antwerpen afstudeerde aan Sito 5, de school voor Visagie, Grime, Face- en Bodypainting, met als bijvakken Pruikenspecialisme en Special Effects.

Zij deed werkervaring op als medewerker kap-en-grime bij diverse Musicalproducties zoals onder andere "Jekyll and Hyde", "Les Miserables", "The Phantom of the Opera" (waar zij dagelijks verantwoordelijk was voor de special make-up van The Phantom), "42nd Street", "3 Musketiers" en voor de eerste versie van "Kuifje en de Zonnetempel" werd Sylvie supervisor voor het team kapper-grimeurs.

Voor de Wereldtour / Maastricht concerten van André Rieu Productions assisteerde zij samen met een team professionals om deze show van prachtig haar en make-up te voorzien. Ook bij diverse filmproducties is zij de afgelopen jaren van de partij geweest, zoals onder andere “De Storm”, “NONO en het zigzag kind” en heeft zij acteurs als Sam Worthington (hoofdrolspeler uit ‘Avatar’) en ‘True Blood’ acteur Ryan Kwanten in haar stoel gehad voor de filmopnames van internationale filmproductie “Kidnapping of Freddy Heineken” (2013).

Sylvie is razendsnel doorgegroeid van een medewerker naar een leidinggevende kracht.

Naast haar assistent hoofd kap en grime en hoofd kap en grimewerk is zij bij Joop van den Ende Theaterproducties/Stage Entertainment uiteindelijk de supervisie gaan doen voor alle kap en grime teams in Nederland, waar zij verantwoordelijkheid droeg voor een 50-tal medewerkers. Zij heeft zich op management niveau bezig gehouden met personeelsbeleid, budgetopzet en -beheer, materiaalbeheer en inventarisatie, het aanwerven, opleiden en inzetten van nieuw talent en zij was centraal aanspreekpunt voor management, medewerkers, cast en creatives binnen Joop van den Ende Theaterproducties/Stage Entertainment. In deze laatste functie heeft Sylvie onder andere de verantwoordelijkheid gehad over de teams en organisatie van musicalproducties als "High School Musical", "Tarzan", "Ciske de Rat", "Mamma Mia", "Sunset Boulevard" en "Dirty Dancing".

Als creatief ontwerper pruiken en make-up werkte zij actief mee aan diverse evenementen, (musical) shows en tv programma’s zoals:
in 2010 "Mamma Mia" en "We Will Rock You" en werkte ze bij de Talpa’s "Lotto Show" in dat zelfde jaar aan “Mistery guests” Albert Verlinde en Nick en Simon. In 2011 en 2012 stond ze op de set bij Wendy van Dijk's “Loesie and the Family" en "Zie Ze Vliegen" van Carlo Boszhard en Irene Moors.

Na de opnames van ‘Kidnapping Freddy Heineken’ waar zij verantwoordelijk was voor de make-up van topcast Ryan Kwanten (True Blood) en Sam Worthington (Avatar) stortte zij zich in 2016 in het ontwerp voor de 3D-musical “Sky” van Imagine Nation. Ze nam Winston Gerstanoviz onder handen in Endemols “Story of my Life” en met het haar- en make-up ontwerp voor “Vamos” Rick Engelkes Producties en wederom een nieuw alter ego voor Alberto Stegeman voor zijn programma “Undercover in Nederland” sloot zij 2017 mooi af.

Sylvie geeft regelmatig workshops in alle facetten van het kappers-, grimeurs- en pruikenmakers vak en geeft regelmatig workshops, lessen en lezingen aan diverse opleidingen/instellingen. Ze is nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van de opleiding ROC Allround Grimeur en geeft momenteel les op de B academy en in haar eigen Haarwerk Vakschool. Sylvie heeft ‘daarnaast de dagelijkse leiding over allround pruiken atelier ‘Atelier Het Pruykenhuys’ waarbinnen haarwerken worden aangemeten en gemaakt voor particulieren en de gehele entertainment branche. Lees ook de cv van Sylvie Takke.


Ilse de Kroon-Godschalk

Ilse de Kroon-Godschalk

Ilse de Kroon is na het volgen van de Kappersopleiding in Arnhem samen met Sylvie vertrokken naar Antwerpen om de opleiding Allround Grimeur te volgen aan het SITO 5 in Antwerpen.

Vanuit creatief uitdagend oogpunt heeft ze een jaar Kustacademie Rotterdam opgepakt en is ze uiteindelijk toch als allround haarstylist bij kapsalon "Kreatos" in België aan het werk gegaan.

Het werken met 'haar' zit Ilse in het bloed en bij kapsalon "Les Artistes" in Terneuzen heeft ze zich in volgende 10 jaren binnen een groot team verder kunnen ontwikkelen.

Haar expertise op het kappersgebied heeft ze kunnen laten zien in talloze bruidskapsels (met bijbehorende visagie), naturelle en extreme haarkleuringen, haarverlenging (ook dreadlocks) en prachtige geknipte en gesneden kapsels van formaat kwamen uit Ilse haar handen.

In 2008 maakte Ilse de overstap naar het theater en voegde Ilse zich bij het kap en grime team voor de musical "Les Misérables" (Stage Entertainment) in Rotterdam.

Hier kon ze al haar skills gebruiken voor de dagelijkse opmaak van de pruiken, de wisselingen tijdens de voorstelling en de diverse make-ups van o.a. "Madame Thénadier" en "Javert".

In België heeft Ilse voor productiemaatschappij Music Hall kap en grime werkzaamheden uitgevoerd voor de musical "Elisabeth" (Antwerpen) en "Evita" (Gent).

Ilse is met haar jarenlange ervaring op haar gebied ook 4 jaar lang een mooie aanwinst geweest als instructor kappersvaktechniek op het ROC (Scalda) in Terneuzen waarna ze met haar gezin vertrok naar Quatar. Het toeval wilde dat de reizende musical productie Peter Pan ook in Quatar te zien was en zo is zij ook hierbij betrokken geweest.

Sinds 2016 is Ilse terug in Nederland en sinds 2017 vult zij een belangrijke plaats binnen het Team van Atelier Het Pruykenhuys, waar zij wekelijks zorgt voor de mooiste kleur en knipcreaties.

Ilse is creatieve vaktopper van formaat met een ongelooflijke passie voor haar, daar zijn wij blij mee!


Natasja Terlingen

Natasja Terlingen

Natasja Terlingen is ooit begonnen als gepassioneerde en vakkundige medewerker kleding in de entertainmentbranche bij Joop van den Ende Theaterproducties. Tijdens haar werk kwam ze dagelijks in aanraking met de afdeling kap en grime waar haar nieuwsgierigheid ook voor gewekt werd. Naast de voortdurende carrière in de kleding heeft Natasja zich in 2009 succesvol laten bijscholen als haarstyliste bij de Nederlandse Kappers Academie en in 2010 voor het pruiken- en make-up vak bij het 'Huis van Rotterdam'.

Natasja heeft een behoorlijke staat van dienst met o.a. kledingwerkzaamheden bij toneelproducties Gouwe Handjes,The Odd Couple, De Barones, Aan het einde van de regenboog, Zes danslessen in zes weken en bij diverse musicals zoals Cats, The Wiz, Les Miserables, Petticoat, Jersey boys, Moeder ik wil bij de revue en The Bodyguard en projecten als Musicals in Ahoy. Aansluitend op de opleiding grime en haarwerken is zij ingezet bij o.a. De zeven dagen van Den Uil, Spaanse Schaep, Kruimeltje en neemt zij ook dit jaar weer alle kleding en kap en grime werkzaamheden voor haar rekening bij Het Pretpakhuis van Jon van Eerd.

Natasja is een gepassioneerde allrounder met een fijne werkmentaliteit. Zij is een fijne gezellige aanwinst in ons team.


Roos van Hees

Roos van Hees

In 2014 studeerde Roos af aan de Allround Grimeurs opleiding in Amsterdam. Al voordat Roos begon met haar eindexamen was zij werkzaam in Theater Amsterdam als medewerker Kap&Grime bij de voorstelling ANNE.

Na het voltooien van Roos haar opleiding werkte ze voor vele andere musicals, opera’s en fotoshoots. Als freelancer is Roos breed inzetbaar binnen de branche. Sinds 2015 werkt ze als medewerker Kap&Grime bij Stage Entertainment Nederland. Ze heeft meegewerkt aan; On Your Feet!, Fiddler on the Roof, Ciske de Rat, Beauty and the Beast en Billy Elliot. Daarnaast is zij sinds 2016 verantwoordelijk voor de make-up van verschillende hoofdrollen bij Disney’s The Lion King. Ook heeft Roos in 2017 als grimeur meegewerkt aan de productie WoefSideStory van Theater Rotterdam. Sinds kort is zij te vinden bij De Nationale Opera als freelancer.

Roos is een zeer actieve, gemotiveerde en perfectionistische allround grimeur met veel liefde voor het vak. Naast haar drukke freelance agenda is zij op regelmatige basis binnen Atelier Het Pruykenhuys te vinden. Waar zij met veel plezier diverse pruiktechnische en kaptechnische werkzaamheden voor haar rekening neemt.


Thessa Perier

Thessa Perrier

Thessa Perier heeft zich na haar kappersopleiding en de opleiding tot make-up artist aan de school van Else le Comte ontwikkeld tot een veelzijdige MUA-H en gediplomeerde educator met ruim 15 jaar ervaring in haar rugzak.

In de functie als medewerker kap en grime heeft zij in de loop der jaren de pruiken en make-up verzorgd voor musicalproducties als Kuifje en de Zonnetempel, Doornroosje, Kleine Zeemeermin, Jezus Christ Superstar, Beauty and the Beast, My Fair Lady en Ciske de Rat. Zij was assistent hoofd kap en grime voor de Nederlandse tour van Les Misérables.

Maar ook buiten het theater is Thessa veel te vinden. Zo verleende zij haar medewerking aan het backstage kap en grime team voor onder andere de Wereld Tour van André Rieu en diverse fotoshoots voor Introdans (onder leiding van Pieter Henket) en is Thessa werkzaam bij tv programma's als 1 vandaag, Spoorloos, Vermist en Lingo en, tegenwoordig, als vast gezicht backstage bij het succesvolle programma Radar.

Naast het werken backstage, heeft Thessa het op zich genomen nieuwe generaties op te leiden tot vakkundige professionals. Zij is in de hoedanigheid van bevoegd vakdocent nu ruim 6 jaar werkzaam bij Roc Rijn IJssel voor de afdeling Make-up Artist. Wekelijks geeft zij lessen visagie, haarwerken, grime- en kappersvaardigheden en zit zij ook in het ontwikkelteam voor de examens en keuzedelen voor dezelfde opleiding.

We zijn trots om Thessa binnen het professionele team in te kunnen zetten.


Wiggy

Wiggy de atelier hond

Ons team werd in 2016 aangevuld door onze harige kleine viervoeter ‘Wiggy’ (Pruikje dus!)

Na een lange tocht uit Roemenië (overigens perfect georganiseerd door de organisatie Happy Life 4 Strays) heeft Wiggy haar plaatsje ingenomen binnen ons atelier en zorgt ze daar dagelijks voor een hoop gezelligheid. Als vast teamlid zorgt ze ervoor dat iedereen die bij ons binnenkomt vrolijk begroet wordt en na een aai over haar bolletje duikt ze weer lekker in haar mandje onder de pruikentafel. Wiggy houdt van lange boswandelingen maken met haar baasje Sylvie en is gek op spelen met haar mini-tennisballetje.