Menu

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken met een van onze professionals? Bel ons op 06 11 76 42 65. Of vul het onderstaande formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Maak een afspraak
Naam is niet ingevuld of heeft niet de juiste opmaak
Email is niet ingevuld of heeft niet de juiste opmaak
Telefoon is niet ingevuld of heeft niet de juiste opmaak
Bericht is niet ingevuld of heeft niet de juiste opmaak
Voorkeur is niet ingevuld of heeft niet de juiste opmaak

* Dit is een verplicht veld


Nabestaanden willen niets liever dan aan hun geliefde terugdenken zoals ze hem/haar bij leven hebben gekend. Onze professionele make-up- en haar(werk) specialisten kunnen u ook in deze fase heel veel bieden.

Als het moment is gekomen om waardig afscheid te nemen van uw dierbare, willen we natuurlijk allemaal graag dat het uiterlijk van uw dierbare in overeenstemming is met hoe u hem/haar wilt blijven herinneren. Helaas is dit niet altijd het geval en is er buiten de vakkundige hulp van uw begrafenis ondernemer toch extra hulp nodig op het gebied van haar en make-up.

Binnen ons team van make-up- en haarprofessionals hebben we veel expertise op het gebied van vinyl, siliconen en make-up camouflage technieken, airbrush make-up en diverse huidkleurings technieken waarmee de natuurlijke huidskleur benaderd wordt. Ook de uitgebreide ervaring en mogelijkheden in opkap technieken en pruikenwerk zorgen ervoor dat we op heel veel verschillende manieren aan een door u gewenst uiterlijk kunnen werken.

Door uw zorg te uiten en ons vakkundige discrete team in te schakelen kunnen wij positief bijdragen aan uw rouwverwerking.

Haar(werken) en make-up zijn en blijven hulpmiddelen echter deze hulpmiddelen kunnen er wel voor zorgen dat u toch kunt besluiten met een open kist een mooi en waardig afscheid te nemen. Helaas wordt er in sommige gevallen te snel besloten de rouwkist te sluiten terwijl er misschien in onze ogen nog heel veel mogelijkheden zijn. Dit gebeurd regelmatig in geval van beschadiging van de huid en/of het haar. De emotionele impact wat een vroege sluiting van een kist heeft op de nabestaande(n) wordt hierbij vaak vergeten. En laten we niet vergeten dat ook de overledene een mooie natuurgetrouwe afsluiting verdient.

De cosmetische verzorging in de uitvaart krijgt een steeds prominentere plaats. De make-up- en haartechnieken die we u in deze tijd kunnen bieden zijn eindeloos veel verfijnder dan in vroegere tijd en volledig ontwikkeld voor de vaak fragiele, verkleurde en zeer kwetsbare huid. Wel vergt het enorme kennis van zaken om een dergelijke make-up- of haar reconstructie toe te passen.

Postmortaal haarwerk

Veel vrouwen dragen dagelijks make-up en stylen dagelijks hun haar, de heren blijven bij het stylen allerminst achter. Om te zorgen dat u op een nette wijze afscheid kunt nemen van uw dierbare kunnen wij het haar van de overledene stylen op de wijze zoals het ook tijdens het leven gedragen werd.

In het geval dat het haar van uw dierbare verloren is gegaan of dusdanig beschadigd dat hij of zij te weinig haar over heeft gehouden om het eigenlijke kapsel te kunnen benaderen, bieden wij uitkomst. Met behulp van door u aangeleverde foto's bekijken wij op welke manier wij de natuurlijke haardracht van de overledene kunnen reconstrueren. Binnen onze ruime voorraad haarwerken en deel haarwerken zoeken we dan een passend model in de juiste kleur, lengte en structuur om het hoofd te kunnen bedekken in het juiste kapsel (er wordt dan een pruik gestyled in het gewenste model) of zoeken we een haardeel om tussen het eigenlijke overgebleven haar te kunnen plaatsen.

Vaak gaat het hier om zeer korte termijn werken en helaas zijn we dan wel volledig afhankelijk van welke haarwerken wij op dat moment in voorraad hebben. Het zou dus ook kunnen voorkomen dat wij u helaas niet kunnen helpen. Wel zullen wij er alles aan doen om de best mogelijke opties aan te geven.

Omdat het hier unieke situaties betreft werken wij alleen op offertebasis.

NB: Postmortaal haarwerk is alleen te koop.

Postmortale make-up

Veel vrouwen dragen dagelijks make-up en stylen dagelijks hun haar, de heren blijven bij het stylen allerminst achter. Het hoort nou eenmaal bij wie je bent, bij het uiterlijk. Wanneer iemand overlijdt, willen de nabestaanden de overledene bij het afscheid graag terug zien zoals hij/zij was tijdens zijn/haar leven. En zeer terecht want er is niets vreemder dan afscheid nemen van een persoon welke niet meer te herkennen is of erger geen afscheid willen nemen omdat het laatste beeld niets meer te maken heeft met de persoon die je eens hebt gekend.

Veel dingen kunnen mensen zelf, maar er zijn ook bijzondere situatie waarin u hulp kunt inschakelen. Als het gaat om de laatste verzorging van een overledene ligt de nadruk vaak op reiniging en het kleden, uw begrafenisondernemer verzorgt dit, maar dit kan ook samen met u. Gelukkig realiseren wij ons inmiddels allemaal dat de herkenbaarheid, het natuurgetrouwe aangezicht van de overledene, minstens zo belangrijk is als de juiste kledingkeuze. Die herkenbaarheid kunnen wij door het gebruik van diverse make-up en/of comouflage technieken volledig vakkundig voor u verzorgen.

Deze zorghandeling vereist niet alleen routine en vakkennis, maar ook specifieke kleuren- en materialenkennis. Onze medewerkers beheersen de verschillende technieken van het aanbrengen van cosmetica bij overledenen. Zij weten precies op welke wijze en in welke hoeveelheid zij de verschillende kleuren kunnen toepassen voor een zo natuurgetrouw mogelijk resultaat. Ook zijn zij op de hoogte van de materialen en cosmeticasoorten die wel of niet geschikt zijn om bij een overledene gebruikt te worden.

Voor reconstructies omdat verkleuring en/of beschadiging van de huid is ontstaan kunt u ook zeker bij ons professionele en zeer discrete team terecht.


Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken met een van onze professionals? Bel ons op 06 11 76 42 65. Of vul het onderstaande formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Naam is niet ingevuld of heeft niet de juiste opmaak
Email is niet ingevuld of heeft niet de juiste opmaak
Telefoon is niet ingevuld of heeft niet de juiste opmaak
Bericht is niet ingevuld of heeft niet de juiste opmaak
Voorkeur is niet ingevuld of heeft niet de juiste opmaak

* Dit is een verplicht veld


Relevante pagina's