Menu

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken met een van onze professionals? Bel ons op 06 11 76 42 65. Of vul het onderstaande formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Maak een afspraak
Naam is niet ingevuld of heeft niet de juiste opmaak
Email is niet ingevuld of heeft niet de juiste opmaak
Telefoon is niet ingevuld of heeft niet de juiste opmaak
Bericht is niet ingevuld of heeft niet de juiste opmaak
Voorkeur is niet ingevuld of heeft niet de juiste opmaak

* Dit is een verplicht veld


Wij hebben een aantal veel gestelde vragen op een overzichtelijke manier bij elkaar gebracht. Hierdoor kunnen vragen goed en snel beantwoord worden.

HAARVERLIES - IK MOET EEN PRUIK WAT NU?

Veel van onze particuliere klanten komen na een lange zoektocht bij ons terecht. Beknopte informatie kunt u vinden via het internet, maar het kan u ook volledig op het verkeerde pad zetten. Elke vorm van kaalheid is volledig anders en daarom adviseren wij iedereen altijd eerst langs de huisarts en/of een medisch specialist te gaan alvorens aan een haarwerk te denken.

Mocht u belast zijn met erfelijke kaalheid (alopecia androgenetica) dan hoeft dit traject als u geen interesse heeft in haartransplantatie en/of medicatie mogelijk niet nodig te zijn. Bent u na een gesprek met uw arts uiteindelijk toch op zoek naar een haarwerk of hulp met uw uiterlijk, dan nodigen wij u van harte uit contact met ons op te nemen en een afspraak te maken. Ook haarwerken specifiek voor kinderen horen tot onze expertise. Informatieve gesprekken en intakegesprekken zijn uiteraard kosteloos.

Voor de diverse vormen van kaalheid hebben wij een oplossing, of het nu permanent, periodiek of acuut is..

VERKOPEN JULLIE ALLEEN MAATWERK HAARWERKEN?

Grotendeels wel. Wij zijn een pruikenatelier gespecialiseerd in het ontwerpen, maken, repareren en onderhouden van allerlei soorten haarwerken voor verschillende doeleinden. Voor particulieren houdt dat in dat wij voor iedereen bekijken wat het best past bij deze persoon, dit op maat maken en zorgen dat het oogt als zijnde iemands eigen haar. De kleur, het model, de hoeveelheid haar, het soort haar, de pasvorm bepalen we dus ter plekke met de klant, waarbij zijn of haar wensen het belangrijkst zijn. Door onze twintig jaar ervaring kennen wij veel verschillende technieken maar hebben ook een goede kijk op wat bij iemand past. Wij mengen vaak verschillende kleuren en soorten haar zodat het natuurlijker oogt. Aan het eind van het gesprek liggen alle materialen klaar en is er duidelijk wat er gemaakt gaat worden.

VERKOPEN JULLIE DAN NIETS UIT DE DOOS?

Soms wel. Wij hebben een bescheiden voorraad synthetisch haarwerken en enkele echt haar pruiken die wij kunnen vermaken. Deze synthetische haarwerken zijn vaak goedkoper dan de maatwerk haarwerken, maar zijn geen maatwerk, hebben een andere look en kunnen vaak niet behandeld worden als de echt haar pruiken die we speciaal voor onze klanten maken. Deze haarwerken worden gebruikt om de productieperiode te overbruggen of als tijdelijk haarwerk na bijvoorbeeld een chemobehandeling.

Naast de aanschaf van deze haarwerken is het mogelijk er een te reserveren voor een periode van 3 tot 6 weken zonder verplichting tot aanschaf. Dit kan handig zijn wanneer het niet zeker is dat u ook daadwerkelijk kaal zal worden door een bepaalde behandeling. Het reserveren geldt niet voor maatwerk haarwerk. Wanneer deze eenmaal gemaakt worden of zijn, dienen deze aangeschaft te worden.

KAALHEID CAMOUFLEREN OF NIET?

Voor veel soorten kaalheid zijn camouflagemiddelen ontwikkeld, zoals speciale hoofddoekken, petten en mutsen. In onze ogen is dat echt niet nodig maar u bent zeker vrij te gebruiken wat u wilt. Echter er zijn in het dagelijks leven minder mensen die een hoofddeksel dragen dan u denkt en u kan door het dragen van een hoofddoek ook ongewild de aandacht op uzelf vestigen. Immers, iedereen weet inmiddels dat het dragen van een hoofddoek bijna alleen behoort tot het dragen ten behoeve van religie of ziekte. Kinderen en jongeren dragen welveel vaker petten en mutsen, volwassenen dragen weleens mutsen in de winter maar veel vaker ook niet. Natuurlijk laten wij de keuze volledig aan u, maar wij zijn van mening dat wij als atelier mooiere opties kunnen bieden dan het dragen van een hoofddoek alleen. Wij kunnen ons voorstellen (zeker in geval van ziekte) dat u niet elke dag een haarwerk wilt dragen, daarom bieden wij ook gemakkelijke tussenoplossingen aan.

WELKE SOORTEN PRUIKEN ZIJN ER ALLEMAAL?

De lijst zou te lang zijn als we ze allemaal individueel op zouden gaan noemen. Maar we proberen even kort de belangrijkste verschillen te benoemen.

Synthetisch haar haarwerken: De basis is vaak een standaard elastisch montuur. Het synthetische haar kunt u het best vergelijken met een tandenborstel fiber. De fiber kan door hitte in een gewenst model ‘gesmolten’ worden, in elke lengte afgeknipt worden en kan in elke kleur geverft worden. De fiber heeft vaak een stevige glans, waardoor hij er vaker nep uit ziet. Bij de nieuwere fibers wordt de fiber ruwer gemaakt en is de glans ook niet zo extreem meer waardoor een zeer natuurlijk effect ontstaat. Om natuurhaar met een fiber te mengen is geen goed idee. De beide soorten hebben een hele andere handling nodig om mooi te blijven. Synthetisch haar is goedkoper dan mensenhaar.

Natuurhaar haarwerken: De basis van de pruik kan diverse vormen hebben. Het montuur (de basis) kan volledig maatpas gemaakt worden naar wens van de klant en naar draagcomfort en doel. Het haar dat erop verwerkt wordt is mensenhaar. Dit kan zijn Europees haar, Aziatisch haar (Indisch/Chinees) of eender welk haar zijn. De eigenschappen van elke soort haar zijn anders. De structuur, de kleur, de dikte en de lengte wijken af met elk zijn eigen voor- en nadelen. Per pruik sorteren we het juiste haar, de juiste structuur, de juiste lengte en mixen het eigenhandig tot de gewenste bundel. Ook dit proces vindt plaats binnen ons atelier. Belangrijk is de hoeveelheid haar welke op een haarwerk verwerkt wordt. Zo wordt een haarwerk in ons atelier nooit te dik gemaakt waardoor een naturelle beweging van het haar mogelijk blijft en het geen ‘helm’ wordt. Mensenhaar is veel duurder dan synthetisch haar.

Het montuur-de binnenkap: De basis van een volledige pruik is opgebouwd uit 3 delen, de nekpartij en zijkanten, de kruin en de voorrand. Elk van de delen kan voorzien worden van een ander soort tule (gaas/net). Zo kan deze flexibel zijn, statisch, van siliconen (huidskleur), grof, fijn (onzichtbaar), dubbelgelaagd (stevigheid) etc. etc. Een vakkundige haarwerkspecialist kan een volledig haarwerk met de hand maken. Wij kunnen dat en daardoor onderscheiden we ons ook! Zo kiezen we samen de beste materialen, met de beste eigenschappen voor de functie die het heeft. We bouwen zelf de gehele binnenkap op en kiezen daarna het haar. Ook voor deel haarwerken werkt dit zo en kiezen we de beste materialen.

Handgeknoopt haarwerk of machinaal geknoopt haarwerk: Binnen ons atelier knopen we allerlei soorten haarwerk. Het gebruik van machines waarmee vaak in rijen geknoopt haarwerk gemaakt wordt is steeds gangbaarder (dit gaat uiteraard sneller). Het nadeel van deze techniek is dat er niet per cm gestuurd kan worden in haarrichting, valling of dichtheid van het aantal haren. Het is dus niet nauwkeurig. Daarom prefereren wij handgeknoopt haarwerk boven machinaal geknoopt haarwerk, zodat mooi zuiver kruinwerk geleverd kan worden en elke haar per definitie een door ons gekozen haarrichting kan krijgen, waardoor een maximale naturelle look nagestreefd kan worden.

WELKE SOORTEN HAARWERKEN VOOR DAGELIJKS GEBRUIK ZIJN ER ZOAL?

 • Volledige haarwerken (pruiken)
 • Deel haarwerken, waaronder ¾ pruiken (het voorste deel van uw eigen haar wordt gebruikt om het kruin en nekdeel haarwerk te integreren)
 • Topdelen (worden bovenop uw hoofd geplaatst en het haar wordt in uw eigen haar gekamd of over uw eigen haar heen gelegd)
 • Toupets (zijn ook deel haarwerken en kunnen reiken van voorhoofd tot achterhoofd, de zijkanten worden in uw eigen haar gekamd)
 • Haaraanvullingen (trenzen, extensions, staarten etc.)
 • Voor alle haarwerken geldt dat afhankelijk van de gevraagde camouflage, de haarwerken van heel klein tot volledig hoofdbedekkend kunnen zijn.

IK HEB NOG BEST WAT EIGEN HAAR. IS ER OOK EEN ANDERE OPLOSSING DAN METEEN EEN HEEL HAARWERK?

Wanneer u nog steeds voldoende haar heeft en er mogelijkheden zijn om met het eigen haar aan de slag te kunnen, dan doen we dat natuurlijk. Soms werkt het om producten te gebruiken waarmee u uw haar optisch kan vermeerderen.

Andere technieken die we gebruiken zijn:

 • knippen, kleuren, föhnen, mild permanenten, watergolven, opkammen, weaven, extensions, inknoopdelen, sticktrenzen, aanvulling door vulstukken, clip-inns, en deel- en netconstructies met haar.
 • Ook wenkbrauwen en gezichtsbeharing kunnen op maat gemaakt worden als aanvulling.
 • Vanzelfsprekend houden wij enorm rekening met uw hoofdhuid en haarkwaliteit wat betreft het gebruik van permanent, verstevigers, fixatie, wasproducten en kleurproducten.

  IK BEN OF WORD HELEMAAL KAAL. WAT KUNNEN JULLIE MIJ BIEDEN?

  Het aanmeten van een volledig, naturel haarwerk kan ingrijpend zijn. Echter, door u goed te informeren over de verschillen in haarwerken en gebruiksopties nemen we al snel veel onzekerheden weg.

  Wij maken u in een warme, gezellige omgeving wegwijs in de diverse looks welke mede bepaald worden door hetgeen u nu draagt of wat u gedragen heeft. Het is daarom ook zaak niet te lang te wachten met het vragen naar informatie en het maken van een afspraak. Mocht uw haar nog niet zijn uitgevallen, maar de prognose is dat dit wel gaat gebeuren, dan kunnen we uw eigen haar bekijken en mogelijk gebruiken. Buiten hoofdhaar kunnen we ook naturelle vormen wenkbrauwen en bij mannen zonodig gezichtsbeharing (snorgroei, bakkebaarden etc.) op maat maken en ervoor zorgen dat uw uiterlijk ook zoveel mogelijk ook echt UW eigen vertrouwde uiterlijk blijft. Voor mensen met permanente kaalheid (het kan zijn dat uw haar nooit echt is aangegroeid) geldt dat de ‘comfortzone’ belangrijk is (waar voel ik me prettig bij), maar ook de erfelijke kenmerken. Het is namelijk zo dat haarrichting, haarstructuur, kruinen en dergelijke binnen een familie terug te vinden zijn. Mocht er dus geen duidelijke haargroei aanwezig zijn, dan kunnen wij een haarwerk ontwerpen en aansturen door de haargroei bij naaste familieleden te bekijken. Vaak resulteert dit in prachtige haarwerken, zeer naturel en zeer ‘eigen’.

  WAT GEBEURT ER TIJDENS HET AANMETEN VAN EEN HAARWERK?

  Nadat er besproken is welke soort haarwerken voor u geschikt zijn en we daarin een keuze hebben gemaakt, beginnen we met het fabriceren van een mal van uw hoofd.

  Uw haar wordt zo nodig naar achteren gekamd zodat uw natuurlijke haarlijn zichtbaar wordt.

  We laten u een folie vasthouden, strakgetrokken over de bolling van uw hoofd en tapen deze af zodat de folie verstevigd wordt en uw hoofdvorm helemaal zichtbaar wordt. We maken dus een exacte kopie van uw hoofdvorm in folie en tape. Nadat we dit gedaan hebben, tekenen wij met een permanent marker uw haarlijn op de tape en geven aan waar eventuele bedekkingen moeten komen. Haarrichtingen en scheidingen kunnen ook aangegeven worden. We schuiven dan de plastic kap van uw hoofd en knippen het teveel aan folie weg. Deze kap of ‘mal’ wordt gebruikt als leidraad om een haarwerk te maken.

  HET HAARWERK IS GEMAAKT. HOE WEET IK NOU OF DEZE GOED ZIT?

  Nadat het haarwerk is vervaardigd vragen wij u opnieuw om te komen ‘afpassen’. Uw haardeel of haarwerk wordt opgezet en nagekeken op pasvorm. Het haar wordt op uw hoofd geknipt als zijnde uw eigen haar en naar wens in model gebracht.

  NU MOET IK HET ZELF OPZETTEN. HOE DOE IK DAT?

  U heeft een duidelijke instructie nodig als het gaat om het aanleren hoe u zelf uw haardeel of haarwerk goed kan aanbrengen, stylen en behandelen. Binnen ons atelier nemen wij de tijd om u te begeleiden hoe ‘opzetten’ het makkelijkst gaat, welke producten u het beste kunt gebruiken en wat u bijvoorbeeld moet doen nadat u een haardeel of haarwerk gedragen heeft.

  Dagelijks onderhoud wordt u voorgedaan en met u samen uitgebreid geoefend. Dit zorgt er ook voor dat veelvuldig bezoek aan het atelier beperkt kan worden en uw haardeel of haarwerk langer mee gaat.

  HOE ZET IK EEN WIG CAP EN PRUIK OP?

  Eerst zorgt u dat het eigen haar plat opgerold of gevouwen wordt vastgezet met ruwe schuifjes. Deze schuifjes zijn speciaal zo gemaakt dat ze er niet uitschuiven. Dan brengt u een wigcap (pruikenkousje) naar kleur van de pruik aan op het hoofd en duwt u met een puntkam al het haar tot binnen de randen van deze wigcap. Dan schuift u deze naar achteren tot een halve centimeter achter de eigen haarrand, zodat deze niet onder de pruik uitsteekt. De kleinste U-speldjes heten microspeldjes en hiermee zet u de wigcap op uw opgerolde haar vast op minimaal 5 punten. U steekt de speldjes door de kous in de rolletjes.

  Daarna plaatst u de pruik op de kous en kijkt in een spiegel of deze recht zit. Hiervoor pakt u de flapjes bij de oordelen van de pruik vast en niet te ver naar achteren of voren. De pruik moet aan de voorkant op de eigen haarrand geplaatst worden. Met stevigere U-spelden steekt u de pruik vast op minimaal 4 plaatsen (bij het voorhoofd, de slapen en de nek). U steekt de speld voorzichtig door het net van de pruik en door de wigcap in het onderliggende opgerolde haar. Nu kan u de pruik vrij stylen en zou deze niet meer kunnen schuiven op het hoofd.

  HOE MEET IK MIJN HOOFDMAAT?

  WAT IS DE BESTE MANIER OM DE PRUIK TE BEWAREN EN OP EEN PRUIKENBOL TE ZETTEN?

  Als een pruik net gedragen is, is het het beste deze even plat op de 'rug' te leggen om het eventuele vocht eruit te laten verdampen. Leg een pruik nooit op de voorrand, daar is deze het meest kwetsbaar! Als de pruik helemaal droog is, pakt u de pruik aan de randen vast en schuift deze langzaam over de piepschuimen bol (van voren naar achteren). De pruik kan op een piepschuimen bol rechtopstaand bewaard worden. Steek de pruik middenvoor vast met 2 grote kopspelden zodat de pruik goed op de bol blijft zitten. Bij een zware pruik is het handig een plankje met een stokje te maken waarop de piepschuimen bol gestoken kan worden zodat deze niet omvalt.

  Een pruik kan het beste helemaal droog bewaard worden op een piepschuimen- of linnenbol. Mocht uw pruik nat zijn en in model moeten opdrogen dan kan u deze ook het beste op een bol zetten. Legt u de pruik neer op een vlak oppervlak om te drogen dan zal deze plat worden en weinig structuur hebben. Piepschuimen bollen en linnen bollen zijn bij ons verkrijgbaar in de webshop.

  ​ WAT IS ONDULEREN?

  Letterlijk betekent onduleren: Golven in het haar maken.

  Het inleggen van golven kan op veel manieren bijvoorbeeld watergolven, krultangen, slagleggen enz.

  Als wij het over onduleren hebben, dan hebben wij het over harde, duidelijke slag maken in een echt haarwerk door middel van een warmtebron te weten een tangenoven en onduleertangen. Dit zijn ouderwetse gietijzeren tangen die opgewarmt worden in een speciale oven waarna deze in het haar gelegd kunnen worden. Elke tang heeft een andere diameter, een andere dekklep-vorm en een andere stangvorm waardoor er veel soorten slag gelegd kunnen worden.

  Atelier Het Pruykenhuys gebruikt deze ambachtelijke techniek voor onder andere Sinterklaas haarwerken en kleine haarwerken zoals snorren en baarden. Kijk hier voor meer informatie.

  HOE VAAK MOET IK GEMIDDELD TERUGKOMEN MET MIJN HAARDEEL OF HAARWERK?

  De frequentie van terugkomen is geheel afhankelijk van wat u draagt en hoe u er mee omgaat.

  U kunt er vanuit gaan dat u minimaal 2 keer per jaar en maximaal 12 keer per jaar bij ons terug komt voor onderhoud en/of reparaties.

  HOE GAAT DAT, ONDERHOUD EN REPARATIES VAN HAARWERKEN?

  Het grondig schoonmaken, onderhoud, reparatie als ook het opnieuw of anders opkappen van een haardeel of haarwerk verzorgen wij uiteraard voor u. U kunt bij het meenemen van uw haardeel of haarwerk een afspraak maken voor een (terugkerend) ‘kappersbezoek’. Tijdens dit bezoek controleren wij de bevestiging van het haarwerk. Wij kunnen dan eventueel verbeterpunten wat betreft bevestiging aanbieden mocht dit nodig zijn. Uw haarwerk wordt gewassen, gekapt en gestyled.

  Kleine reparaties kunnen wij ter plekke oplossen. Voor grotere reparaties en/of veranderingen kan er een vervolgafspraak gemaakt worden.

  Een regelmatig bezoek aan ons atelier wordt aangeraden. Wij ontvangen u graag onder het genot van een vers kopje koffie in een prettige, ontspannen sfeer. Goed voor u en goed voor uw haarwerk!

  MAKE-UP EN HAARWERK KAN EIGENLIJK NIET ZONDER ELKAAR?

  Zoals eerder beschreven zijn wij onder andere door ons werk in de entertainment industrie en door ons werk tijdens onze make-over dagen van mening dat make-up en haarwerk volledig in balans moet zijn om een maximaal resultaat te bereiken.

  Wij bieden u de mogelijkheid ook samen met u uw gebruik van make-up en make-up producten al dan niet voor het camoufleren van huidverkleuringen, verdikkingen etc. te bekijken.

  Door gebruik van kleur, vorm en eventuele aanvullingen zoals kunstwenkbrauwen, wimperdelen en het aanbrengen daarvan kunnen wij samen met u bekijken wat prettig zou zijn om te gebruiken.

  Om u een beeld te geven van wat we hiermee kunnen bereiken laten wij u graag enkele voorbeelden zien. Natuurlijk kan er qua gebruik van make-up zeker ook met minder make-up een mooi resultaat bereikt worden.

  WELKE BEVESTIGINGSMETHODEN ZIJN ER?

  Er zijn eindeloos veel manieren om onze haarwerken te bevestigen. Dit is onder andere afhankelijk van of u nog haar heeft, de kwaliteit van uw resterende haar, hoe u het haarwerk gaat dragen en bijvoorbeeld of u ermee wilt sporten. Doordat wij het montuur maatpas maken zit de pruik al zonder bevestiging stevig op uw hoofd. In samenspraak bepalen we wat voor u de beste keuze en meest comfortabele methode. is

  Onderstaand de meest gangbare methodes:

  • huidvriendelijke lijmsoorten (matte lijmsoort voor tuledelen, enorme kleefkracht)
  • tape strips/rol (kleefkracht divers)
  • clips (clip inn kammetjes, wordt aan een dun plukje eigen haar vastgeklemd)
  • knijpringetjes (voor semi permanente bevestiging, dit kan langer blijven zitten)
  • elastiek (een uni kap die elastisch is en als een soort muts om uw hoofd past)
  • klemmen (grijpklemmen, welke om het eigen haar worden geklemd)

  HOE GA IK HET ALLEMAAL DOEN ALS IK EEN HAARWERK DRAAG EN KOST HET VEEL TIJD?

  Voor de aanschaf van elk soort haarwerk bent u bij ons in goede handen. Wij begrijpen dat het voor veel van onze klanten een ingrijpend proces is, maar wanneer eenmaal doorgesproken is wat we allemaal kunnen bieden dan valt er een last van de schouders en blijkt er veel meer mogelijk dan in eerste instantie verwacht. Het dagelijkse gebruik en onderhoud wordt u netjes aangeleerd en we laten u in alle rust zien wat er allemaal mogelijk is met het specifieke haarwerk. Vanzelfsprekend heeft u voor het gebruiksgemak en de leeftijdduur van uw haarwerk de juiste materialen en producten nodig. Wanneer u zelf uw haarwerk goed onderhoud, dat hoeft echt niet veel tijd te kosten, dan heeft u daar zelf heel lang plezier van.

  PRODUCTEN DIE U NODIG HEEFT ALS U EEN HAARWERK DRAAGT?

  • Bewaarbol (linnen met een vocht absorberende kurken binnenkant)
  • Een polijst- en een ontwarborstel, waarmee u uw haarwerk niet beschadigd en geen onnodig haar uit uw haarwerk trekt
  • De juiste shampoo en conditioner(spray)
  • De juiste manier van drogen (haardroger desgewenst)
  • Tape en lijmverwijderaar

  Deze producten kunt u allemaal vinden in onze webshop.

  IK HEB EEN HAARWERK VAN EEN ANDERE LEVERANCIER?

  Buiten het maken van haarwerken valt het vermaken, bijknopen, vernieuwen en aanpassen van alle haarwerken binnen onze mogelijkheden. Deze service geldt niet alleen voor het stylen en het volledige onderhoud van haarwerken gekocht of gehuurd binnen Atelier Het Pruykenhuys, maar ook voor haarwerken van andere leveranciers. Door onze uitgebreide expertise en onze intensieve visuele training kunnen wij u uitgebreid informeren over de mogelijkheden van elke soort (bestaand) haarwerk.

  MOET IK MIJN HAARWERK LANG MISSEN TIJDENS REPARATIES EN/OF RESTYLING?

  Alle reparaties, onderhoud en restyling wordt uitgevoerd door ons eigen team binnen ons eigen atelier, waardoor u uw haarwerk nooit lang hoeft te missen. Soms kunt u er zelfs op wachten!!

  KAN IK ZWEMMEN EN SPORTEN MET EEN HAARWERK?

  Afhankelijk van het haarwerk en de bevestigingsmethode ervan kunt u wel of niet zwemmen of sporten met een haarwerk. Voor al het haarwerk geldt dat het montuur (de basis waarop het haar geïmplanteerd zit) van de pruik goed op maat moet zijn om zo uw haarwerk niet te verliezen wanneer u het water in gaat of druk aan het sporten bent. Wel is het zo dat het soort haar en de kwaliteit daarvan bepalend is voor het wel/niet in de knoop raken nadat u deel heeft genomen aan een sportactiviteit. U wordt natuurlijk goed geïnstrueerd hoe u uw haarwerk kunt aanbrengen zodat deze niet los laat tijdens het sporten en in het water en hoe het haarwerk te behandelen na het sporten. Kortom, er zijn veel factoren waar u rekening mee moet houden, maar het is zeker niet onmogelijk.

  MIJN JONGE KIND MOET EEN PRUIK, WAT NU?

  Voor zeer jonge kinderen (2 tot 5 jaar) is het dragen van een haarwerk vaak minder een issue dan voor de ouders. Pas in een bewuste fase (5 tot 10 jaar) zal een haarwerk van welk soort relevant worden en dan ook een zekere impact teweeg brengen; binnen en buiten de gezinssituatie. In de pubertijd en adolecente fase (11 tot 21 jaar) is de acceptatie omtrent een haarwerk letterlijk een noodzaak of taak voor het gehele gezin en de omgeving.

  Iemands identiteit en persoonlijkheid is een verhaal, met een begin en een eind, en met vele vertakkingen ertussenin. Met enkel het gebruik van data of klassen - hij is zo oud, daar geboren, van dit geslacht - kun je iemands persoonlijkheid niet vangen, daar is het te complex voor. Het verhaal van iemands identiteit en persoonlijkheid begint bij zijn of haar aanleg, en gaat dan verder in geboren worden in een gezin, familie, en opgroeien in een omgeving. Het ontwikkelt zich in wisselwerking met wat er om die persoon heen is, en plaats vindt. Dit gaat zo door totdat die persoon dood gaat. Het verhaal kan op verschillende niveaus worden vertelt en ervaren. Het kan ook eindeloos opnieuw worden verteld en het klinkt dan telkens net even anders. En hoewel er een begin en eind aan zit, is het nooit af. Persoonlijkheid gaat vooral over hoe we ons verhouden met onszelf en identiteit over onze relatie met de ander. Op het diepste niveau zijn ze aan elkaar gelijk. Persoonlijkheid en identiteit betreffen hoe we onszelf ervaren en in de wereld staan én anderen ons ervaren en zien.
  http://www.idee-pmc.nl/zijn/identiteit_ontstaan.html

  Het gaat dus in de kern over hoe ‘anderen ons ervaren en zien’, of we dat nu willen of niet.

  WAARMEE KUNNEN WIJ UW KIND HELPEN?

  Ongeacht in welke leeftijdsfase uw kind zit, wij kunnen een passend haarwerk voor hem of haar maken. Omdat wij letterlijk met de hand elk haartje eigenhandig in het haarwerk zetten, kunnen wij de fijnste kleine haarwerken maken. In de meeste kinderpruiken zit teveel haar. Onze pruiken zijn daarom per definitie veel dunner, maar zeker niet kaal. Hierbij gebruiken wij de mooiste kwaliteit Europees haar (net als in onze andere haarwerken). We zoeken samen met u en uw kind naar een model haar waarin hij of zij zich volledig prettig voelt. Omdat kinderen in de pubertijd/adolecente fase graag experimenteren met haar en kapsels mede om hun eigen identiteit te bepalen, bieden we wisselpruiken aan (op huurbasis per jaar) waardoor kinderen bij het groeien van hun hoofd en interesse in een bepaalde ‘look’ per jaar ook mee kunnen veranderen.

  MOET IK HET HAARWERK EN DE BEHANDELINGEN ZELF BETALEN?

  Atelier Het Pruykenhuys is momenteel bezig met de beoordeling door de ANKO.

  Zodra wij officieel kunnen melden dat dit het geval is, is het nog steeds afhankelijk van uw verzekeringsmaatschappij òf en hoeveel u terug kunt verwachten en waarvoor. Vraag daarom tijdig informatie aan bij uw verzekeringsmaatschappij. Laat dit u niet weerhouden een GRATIS informatief intakegesprek bij ons aan te vragen.


  Voor handige tips en updates, volg ons op Facebook.


  Staat uw vraag er niet bij? Vul onderstaand fomulier in en wij komen binnen 1 werkdag bij u terug met een antwoord.

  Naam is niet ingevuld of heeft niet de juiste opmaak
  Email is niet ingevuld of heeft niet de juiste opmaak
  Telefoon is niet ingevuld of heeft niet de juiste opmaak
  Bericht is niet ingevuld of heeft niet de juiste opmaak
  Voorkeur is niet ingevuld of heeft niet de juiste opmaak

  * Dit is een verplicht veld


  Afspraak maken

  Wilt u een afspraak maken met een van onze professionals? Bel ons op 06 11 76 42 65. Of vul het onderstaande formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

  Naam is niet ingevuld of heeft niet de juiste opmaak
  Email is niet ingevuld of heeft niet de juiste opmaak
  Telefoon is niet ingevuld of heeft niet de juiste opmaak
  Bericht is niet ingevuld of heeft niet de juiste opmaak
  Voorkeur is niet ingevuld of heeft niet de juiste opmaak

  * Dit is een verplicht veld


  Relevante pagina's